Európa Liga a célkeresztben - Tippmix tippek

el.jpgLegutóbbi bejegyzésem is az Európa Liga eseményeiről szólt, bár az nem volt valami sikeres próbálkozás, majd talán a mai azzá avanzsálódik. Négy meccset választottam ki az igen bő kínálatból, amolyan tutista szelvény lett belőle. Három mérkőzés olyan, ahol a páros egyik résztvevője már a top bajnokságokból érkezett, iga hogy csak most kapcsolódnak be a küzdelmekbe, de tőlük azért eredményt várok.

#1 - A Tromsö már jó ideje tolja a tétmeccseket, megy a norvég pontvadászat, és az európai kupában is van mögöttük négy meccs, tehát van már a lábakban pár km. Bendiksenék a Celjét és az Inter Baku-t lökték ki a sorból.
A Differdange egy luxemburgi csapat, amely arról nevezetes, hogy azt hitte róla az Utrecht, hogy könnyű dolga lesz ellenük, ám nem így történt. A tündérmesének vége, a vikingek nem engednek maguknak ilyesfajta nimbuszcsorbulást, annál ők büszkébbek.

#2 - A St.-Etienne a francia pontvadászatból érkezett, és most kapcsolódik csak be a vérkeringésbe. A franciák ellenfele egy macedón banda, amely a legutóbbi bajnokságban a 4. helyen végzett. Egy kanyar már van mögöttük, azt megnyerték, így most vezetik a bajnokságot. Az EL-ben mát jöttek kettőt, a Dudelange és a fehérorosz Shakhtyor Szoligorszk hajtott fejet. Francia-moldáv? Mi itt a kérdés? Max. az, hogy Brandaoék mennyit tolnak be Negai kapusnak.

#3 - Harmadik választottam egy angol-svéd csata lett, ahol a Premier League-s Swansea City a Malmöt fogadja. Az angolok felkészülési meccsek garmadát tolják, bár ezek inkább alacsonyabb osztályú ellenfelek ellen zajlik, míg a Malmö a bajnokságában edződik hétről-hétre. A svédek eddig északi ellenfeleket kaptak az EL-ben, előbb az ír Drogheda botlott el, majd a skót Hibernian kapott egy akkora ütést, hogy valószínűleg még most sem tért magához, összesítésben 9-0 lett a vége a malmöiek javára. Bárhogyan csűrném-csavarnám, nálam egy felkészülésben lévő PL-es csapat is mindig jobb lesz bármilyen svéd alakulatnál.

#4 - Sevillában vizitál a Videoton verő Mladost Podgorica, mely nagy bravúrral a 2. kört is túlélte az EL-ben, így nem csak egy magyar, hanem egy szlovák csapatot is elpáholt. Na de aztán most már valaki parancsoljon megálljt ennek a szedett-vedett bagázsnak, Gameiro figyelsz rám?

Ssz. Kötés Esemény H D V Határidő
028 1 Tromsö - Differdange (LUX) 1-0
1.25 4.80 9.60 Cs 18:45
EL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés
036 1 *(0-1) St-Etienne - Milsami 3-0
1.33 4.40 5.05 Cs 20:15
EL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés
043 1 Swansea - FF Malmö 4-0
1.49 3.30 5.70 Cs 20:30
EL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés
047 1 *(0-1) Sevilla - Mladost Podgorica 3-0
1.24 4.85 6.15 Cs 21:15
EL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés
Eredő: 3.07
Címkék: Európa Liga