Krilja Szovjetov Szamara - Szpartak Moszkva

russianpremierleague.pngAz oroszok igen korán megkezdték a bajnoki pontok utáni hajkurászást, pár meccset már le is tudtak az első kanyarból, de van még akik nem mutatták meg magukat a nagyközönségnek. Ilyen a Krilja és a Szpartak Moszkva is, ők ma egymás ellen méretik meg magukat a Metallurg stadionban.

samara.png Krilja Szovjetov Szamara - Szpartak Moszkva szpartak.png
Premjer Liga, 17:30
Tipp: Szpartak Moszkva -1,5 (3.20)
Eredmény: 1-2

Mivel az első fordulónak ugranak neki a csapatok, így sok okosat nem mernék mondani, tippelni viszont fogok, és egy-két infót, amit elcsepegtetnek a különböző szájtok, azokat megosztom a nagyközönséggel.

A Szamara az átigazolási piacon nem alkotott valami nagyot, megvette a Novgorodtól Gia Grigalavát, valamint a 39 éves csatalovat, Ruslan Adzhindzhal-t, ők akár már a mai napon is debütálhatnának. Aki még biztosan a pályán lesz, az Luiz Caballero, de nem biztos hogy sokáig marad a Kriljánál, hiszen az olasz Lazio szemezget a paraguayi támadóval.

A balbekk, a brazil Teles azonban biztosan nem játszhat a Szpartak ellen, hiszen sérülése még nem jött rendbe, őt a középpályáról visszarendelt Tsagallov fogja helyettesíteni.

A Szpartak Moszkva kerete igen izmos, így attól hogy igen sok a sérültje Valerij Karpinnak, még mindig ők az esélyesek a mai bajnokin. Romulo, Gatagov, Rebrov és Bryzgalov is ott csücsül a maródiak padján, Ari pedig szerződéses vitában áll a klubbal, így ők azok, akiknek a pótlását meg kell oldani. McGeady már harcra kész, de nem tuti, hogy Karpin már ma odateszi a kezdőbe.

Az újaktól viszont sokat várnak Moszkvában, Jurado a Schalkét, Tino C.osta a Valenciát, Glushakov pedig a városi rivális Lokomotív Moszkvát hagyta el a Szpartakért. Őket azért szerződtették, hogy egy kicsit feljavítsák az álmosodó középpályás sort, hogy egy kicsit nagyobb konkurenciát teremtsenek.

A Szamara a tavalyi szezont éppen túlélte, igaz rájátszásra kényszerült, de az 1. Divisionból érkező Szpartak Nalcsik nem volt torkonakadó falat, simán kettős győzelemmel bennragadt a Krilja a Premjer Ligában. A nyári erősítések viszont nem nagyon igazolnák, hogy a csapat idén simán bennmarad, nagy szenvedésnek néznek elébe, mert a keret maradt ugyanaz, miközben mai riválisa inkább erősödött, és mivel tavaly is erősebb volt Karpin csapata, könnyedén gurított egy ötöst a Metallurgban.

A Moszkva minőségileg jobb alakulat, nálam gólokkal jobb a Szpartak, ezt az első bajnokit simán be kell tenni a szatyorba, és úgy érzem ennek Juradoék ma hangot is adnak majd a ma 17:30-kor kezdődő mérkőzésen.