Feyenoord - Heracles

eredivisie.pngA holland bajnokság véghajrája még mindig igen izgalmas, bár nagyon úgy tűnik, hogy a bajnoki címet idén Amszterdamba kell vinni, ugyanis az Ajax két körrel a vége előtt négy pont előnnyel rendelkezik. A második helyen a PSV, a harmadikon pedig a Feyenoord, és egyáltalán nem mindegy ki végez a 2. helyen, azaz a BL-selejtezőt érő pozícióban. A PSV tegnap nyert, ma a Feyenoordon ha nem is a világ, de Eindhoven és Rotterdam szeme.

feyenoord.png Feyenoord - Heracles heracles.png
Eredivisie, 2013.04.28. 14:30
Tipp: Feyenoord -1,5 (1.80)
Eredmény: 6-0

A Feyenoordnak úgy tűnik elúszott a bajnoki cím, viszont az ezüstös pozícióba még oda lehet érni. A rotterdami csapat hazai pályán még veretlen, mindössze három alakulat (Heerenveen, Ajax, Twente) tudott ponttal távozni a Feijenoord stadionból. A bajnokság elején akiket elkapott, azokat gólokkal verte, az utóbbi időben viszont már jobban megizzadnak a sikerért, és többnyire egy-egy góllal múlják csak felül a riválisaikat.

A Heracles középmezőnyös, nem tartanak sehova, bár ha ma nyerni tudnának Rotterdamban, azzal megragadnák az esélyt, hogy részt vegyenek az Európa Liga playoffban. Ezt azért nehezen tudom elképzelni. Formájuk nem arra enged következtetni, hogy ma megemberelik magukat. Az utolsó két győzelmük csalóka, hiszen két a tabella végén álló csapat ellen (Nijmegen, Venlo) aratták a sikereket.

A Feyenoord jobb csapat és érvényesíteni is fogja a tudását. 2005 óta meccselnek az Eredivisieben, azóta csak ikszekre (2006, 2010) futotta a Heracles erejéből, de többnyire bucira verte az almelói együttest.

2005: Feyenoord - Heracles 7-1
2007: Feyenoord - Heracles 6-0
2009: Feyenoord - Heracles 5-1
2012: Feyenoord - Heracles 4-1

A mai meccsen is bízom a hasonlóan magabiztos sikerben, a lényeg hogy minimum kettő legyen közte. Remélhetőleg Ronald Koeman kitalálja az okosat erre a meccsre is, mint ahogy a Vitesse elleni kétgólos győzelem alkalmából.