Duisburg - 1. FC Köln

Bundesliga2.pngA Bundesliga 2. 30. fordulójának zárómeccsét ma Duisburgban játsszák, ahol a helyi erők az osztályváltásban gondolkodó kölnieket látják vendégül egy bajnoki erejéig. Ősszel nem bírtak egymással a felek, Kölnben csak egy 0-0-ra futotta a csapatok erejéből. Ma vajon milyen eredmény születik az "állati" bajnokin?

duisburg.png MSV Duisburg - 1. FC Köln köln.png
Bundesliga 2., 2013.04.22. 20:15
Tipp: 1. FC Köln DNB (1.70)
Eredmény: 1-1

A Duisburg jelenleg a középmezőnyben tanyázik, és talán már kijelenthető hogy a meglévő pontszámuk elegendő lesz ahhoz, hogy ne legyenek álmatlan éjszakáik, mármint a 3. Ligát illetően. Formájuk bombasztikus, beizzították így a végére a rakétákat, az utolsó négy kanyarban veretlenek voltak. Talán most egy kicsit megpihennek, és majd az utolsó négy fordulóban újra beleerősítenek, ugyanis akkor még a mögöttük lévő Erzgebirge és a St. Pauli ellen is lesz jelenésük.

A Köln nagyon hajaz a Bundesligára, viszont van egy kis lemaradása az osztályozós helytől, ugyanis a Kaiserslautern sem nagyon akar hibázni, így Clemenséknek nem marad más választásuk, mint hogy a nyomába eredjenek a riválisnak, és tartsák a pontegyenlőséget. Mivel a Kölnnek a hátralévő négy fordulója is nehezebbnek ígérkezik, mint a 'Lauternné, így a mai napon vért kell inni a meccs előtt és be kell rakni a közösbe a három pontot.

Hiányzó itt is, ott is akad, hazai oldalról Kosta Runjaic mester Wolze és Kern játékát kénytelen mellőzni, míg a "kecskepásztor" Holger Stanislawski a középpályás Strobl, és a házi gólkirály, a nigériai Ujah pótlását kénytelen megoldani.

Nálam ma a nagyobb tétért való küzdés szellemében a vendég győzelem tűnik nyerhetőnek, bár nem szabad lebecsülni a pazar formát mutató Duisburgot sem, de talán a nagyobb tét itt most inkább a vendég oldalról mutatkozik. Bátraknak sima Köln győzelmet (2.40), puhányabbaknak (mint jómagam is) a Köln DNB (1.70)-t ajánlom.