Mönchengladbach - Augsburg

borussia_park.jpgA Bundesliga 30. fordulójának nyitómeccsét pénteken a Borussia parkban rendezik, ahol a házigazda, az Európa Liga selejtezőért hajtó Mönchengladbach a kiesés ellen eddig igen szépen küzdő Augsburggal csatázik. Ősszel nem bírtak egymással, Augsburgban 1-1 volt a vége, vajon ma mire számíthatunk? Okoskodunk, aztán meglátjuk.

mönchengladbach.png Mönchengladbach - Augsburg Augsburg.png
Bundesliga, 2013.04.19. 20:30
Tipp: Mönchengladbach DNB (1.75)
Eredmény: 1-0

A Mönchengladbach ideiglenesen felkúszhat a 6. helyre, ha ma legyőzi az Augsburgot. Ez már Európa Liga indulást ér, de még a Bajnokok Ligája sem tűnik távoli célnak, hiszen a BL-selejtező hely, ahol most a Schalke pihen, csupán öt pontnyira van Luuk de Jongéktól. Igencsak ösztönző erő lehet ez, még úgy is, ha két alapember ma nagy valószínűséggel nem lehet ott a zöld gyepen, hiszen Stranzl és Nortveidt is kisebb sérüléssel bajlódik.

Az Augsburg sem dőlhet hátra, célok ott is vannak és nem is kicsik, hiszen ők a jövő évi Bundesliga tagságukat féltik, ehhez azonban még pár pontocskát be kell gyűjteniük. Az utóbbi időben ennek elég szépen eleget is tettek, hiszen az utolsó hét bajnokijukból négyet is megnyertek, sőt mi több, 2013-ban több pontos meccsük volt mint pontatlan, pedig ősszel inkább a pofozógép szerepe jutott csak a sváboknak. Weinzierl két alapembere,  Klavan és Koo hiányzik ma,

Lucien Favre csapata hazai pályán igen izmos, utolsó nyolc bajnokiján veretlen maradt, pedig járt arra a Leverkusen és a Dortmund is, bár velük nem bírtak el Arangoék. Az egész névet tekintve is csak két vereségük van, csak a Nürnbergnek és a Stuttgartnak sikerült kirabolnia ter Stegenéket.

Markus Weinzierl tanítványai mostanság idegenben mintha felszabadultan játszanának, több pont is kerül a szatyorba, és ez leginkább a tavaszi idényre jellemző. Ha megnézzük hogy az idegenbeli 3-4-7-ből mit sikerült ősszel összehozni, 0-3-5 ez a mutató, máris kitűnik hogy a tavasz ebből a szempontból nagy előrelépés, hiszen pozitív (3-1-2) az Augsburgtól távoli mérleg.

Megállapítható tehát hogy nem méz ki könnyű meccs a Mönchengladbachnak, de nagyon kellene ez a mai három pont, hiszen az utolsó négy bajnoki nem lesz könnyű menet. Wolfsburgban és Mainzban sem könnyű nyerni, de a vendégek sem piskóták, a Schalke és a Bayern München érkezik még a Borussia parkba.

Ebből a szempontból az Augsburgnak sincsen könnyű dolga, a Stuttgart fogadása után kirándulás Freiburgba és Münchenbe, az utolsó kanyarban viszont ha még van sanszuk a bennmaradásra, talán könnyű hármasnak ígérkezhet a Fürth legyőzése.

Na már most sokkal okosabbak nem lettünk, de azt hiszem a jobb játékosállománya ma győzelemre vezeti a Mönchengladbachot, Klavan helyén lyuk támadt a védelemben, ezt ma de Jong kihasználja, tőle várom ma a gólokat. Óvatos duhajként csak DNB-ben tolom.