Vendégrovat: Fogadás Tipp svájci tippje

fogadastipp.jpgA vendégrovat mai tippmestere a blog.hu egy másik sportfogadás előzetesekkel foglalkozó oldalának főszerkesztője lesz, aki jelenleg a Fogadás Tipp blogja helyett határozatlan ideig a Facebookon juttatja tudomásunkra a tutit. Ma egy svájci Challenge League-s meccsre írt gondolatait ossza meg a Tippvadászat olvasóival.

A mai sovány kínálatból egy hazai győzelmet szemeltem ki, ami remélem valósággá is válik. A Bellinzona a 2010/11-es szezonban kiesett az első osztályból. A tavalyi sorozatban nem sikerült a visszajutás, a St. Gallen mögött nem osztottak másnak lapot. Idén természetesen a cél a feljutás, vagy inkább visszajutás, kinek hogy tetszik. Idén nincs olyan nagyformátumú ellenlábas mint a St. Gallen, de helyzetük közel sem egyszerű. A csapat jelenleg csak a második helyen áll 52 ponttal, az első helyet az Aarau uralja 58 ponttal, de ők egy mérkőzéssel már többet játszottak. Vagyis ha a Bellinzona győzelemmel tudja zárni a mérkőzést, akkor a nyakára mászhat az Aarau csapatának. A második hely is osztályozót ér, de ki kíván magának egy párharcot, egy első osztályú tagságát megőrizni kívánó csapat ellen. Szóval cél az első hely, de ehhez nagyon kellene hozni ezt a meccset. Nem lesz egyszerű feladat, ezt a 2,00-es oddsal is sugallják a bukmékerek.

A Bellinzona egyébként jó formában van. Az elmúlt öt meccséből hármat megnyert és kettőt döntetlenre hozott. Legutóbb a Winterthur otthonában arattak magabiztos két gólos győzelmet. A Bellinzona 7/2/3-as hazai mutatókkal rendelkezik. A két döntetlent pont az elmúlt két hazai meccsen sikerült összehozni (ez is egy adalék, ahhoz, hogy ma ne X legyen. :)

A jelenleg negyedik helyen álló Wil nem lesz könnyű falat, de megoldható. A csapat egy kisebb fajta gödörbe került, egy vereséget és két döntetlent játszott az elmúlt három meccsén. A 7/2/4-es vendégmutatójukkal tiszteletet vívtak ki idegenben is, de egy feljutni vágyó csapat nem tisztelhet senkit. A Bellinzona földbe akarja döngölni ellenfelét. Az idei kiírásban már kétszer megmérkőztek és mindkétszer a vendég csapat örülhetett a három pontnak.

Korábbi összecsapások
Wil - Bellinzona 0:1
Bellinzona - Wil 2:3

Ma szerintem fordul a kocka és nyer a hazai csapat. Tipp: Bellinzona (2,00) - Eredmény: 8-0

- Fogadás Tipp -