Erzgebirge Aue - Kaiserslautern

Bundesliga2.pngA Bundesliga 2.-ben nagyon úgy tűnik hogy a két feljutó csapat kiléte már meg van, de hogy ki fog osztályozót vívni a feljutásért, az még nyitott kérdés. A Köln a hétvégén egy 92. percben szerzett találattal maga alá gyűrte az Aalent, és ezzel a három ponttal beelőzte a nagy riválist, a Kaiserslauternt. A 'Lautern ma visszaveheti a pozícióját, ehhez csak annyi a teendő, hogy Aue-ból el kell hozni a három pontot.

erzgebirge.png Erzgebirge Aue - Kaiserslautern kaiserslautern.png
Bundesliga 2., 2013.04.15. 20:15
Tipp: Kaiserslautern (2.12)
Eredmény: 1-1

A Kaiserslautern ma a kiesést elkerülni kívánó, azért minden követ megmozgató Erzgebirge Aue vendége lesz, vagyis nem vár könnyű kirándulás Franco Foda legényeire. Az Aue-nak akitől leginkább tartania kell a kiesőjelöltek közül, az a Dynamo Dresden, amely a hétvégén Berlinből, az Uniontól csent pontot. A közöttük lévő 3 pontos különbség nem életgarancia, főleg hogy még jó pár kanyar vissza van a bajnokságból. A Bochum is nyerni tudott a Cottbus otthonában, úgy hogy eléggé sűrűvé kezd alakulni a helyzet a hátsó régióban. Az Aue-nak ma nagyon kellene a három pont, mint ahogy a Kaiserslautern sem nagyon akar három pont nélkül távozni. Remek, kiélezett derbi várható, főleg úgy hogy a Kaisers azért nem annyira erős idegenben (5-6-3), bár ezen szűrőben a 4. legjobb a pontvadászatban, míg az Aue a Sparkassen-Erzgebirgsstadionban vívott meccsein pozitív mérleggel (5-5-4) bír, bár pontjai zömét az évad elején szerezte, a közelmúltban pedig inkább a közép és hátsó régióban tanyázó csapatok ellen gyűjtögetett.

A Kaiserslauternnek igen jól összeállt védelme van, nehéz bevenni a várukat, a bajnokságban csak a listavezető Herthának van kevesebb benyelt gólja. Formájuk jónak mondható, hiszen öt kanyar óta veretlenek, ami viszont kicsit aggasztó lehet a vörös ördögök számára, hogy bajnokit idegenben utoljára februárban nyertek, bár épp itt az ideje ezen is javítani, főleg hogy legutóbb is pontokat szórtak el a kiesőjelölt Sandhausen otthonában.

Mindkét edző majd teljes kerettel dolgozhat, egy-két hiányzó itt is ott is akad, de nem tűnik nagy érvágásnak egyikőjük sem. Eléggé döntetlenszagú a meccs, de szerintem ma nyerőbb lesz a 'Lautern és elhozza a pontokat Aue-ból.