Vasárnap déli tippek

soccer_sunday.jpgA vasárnapi ébredés, kávé és újságolvasás után a laptopom elé dobtam magam, és tudva hogy ilyenkor, a hét utolsó napján jó pár meccset szoktak vívni ebéd környékén, arra gondoltam hogy ezekből összeállítok egy csokrot, hogy a délutánunk már jól kezdődjön, hiszen egy nyerő tippsorral, és az azon nyert pénzzel tovább okoskodhatunk a délutáni meccsekre.

Nyizsnyij Novgorod - Anzsi Mahacskala, 12:00

A Premjer Ligából még hét kanyar van vissza, a Novgrorod a kiesés elkerüléséért, a 3. Anzsi pedig a BL helyekért küzd. Formákat tekintve hazai sikert várnánk, hiszen a Nyizsnyij 2-1-2-vel vétettet észre magát az utolsó öt fordulóban, miközben Eto'o-ék ezen időszak alatt képtelenek voltak nyerni. Viszont a Novgorod játékosait mintha nyomasztaná a hazai pálya, ugyanis idegenben eddig több pontot tettek a közösbe, mint a Lokomotív stadionban. Zsirkovék az utolsó két meccsüket bebukták idegenben, épp itt lenne az ideje a javításnak, és mivel a Zenit nyert tegnap, a lépést illene tartani, na meg hát az Anzsi kerete jóval erősebb mint a Nyizsnyijé, ebből következtetve ma szerintünk nem fog vesztesen távozni Novgorodból a Guus Hiddink edzette Mahacskala.

Rayo Vallecano - Real Sociedad, 12:00

Mind a két csapat igen sikeres évet mondhat magáénak, hiszen a Vallecano a 8. ,és ha ma nyernének Delibasicék, akkor jól alakulna a hétvége, hiszen a 7. Betis és 6. Valencia sem tudott nyerni, mindkettő erejéből csak egy döntetlenre futotta, így két pont hozható rajtuk, és egyre közelebb kerülhet az Európa Liga hely, ahol most a Valencia csücsül.

A Real Sociedad még ennél is izmosabb idén, a 3 gigász mögött a 4. helyen állnak a baszkok. Előrelépési lehetőség már nincs, viszont a mostani pozíciót meg kellene tartaniuk, hiszen az a BL-selejtezőben való indulásra jogosít. Ha esetleg pontokat rabolnának Madridból, egy kis lélegzet vételhez jutnának, ugyanis négy pont differencia lenne az őket üldöző Malaga, Valencia kettőssel szemben. Ám ez nem lesz olyan könnyű menet Madridban, nálam igencsak háromesélyes a meccs, viszont gólokban szerintem nem lesz hiány, kettőt minimum várok ezen a meccsen.

Heerenveen - Willem II., 12:30

A Heerenveen az Európa Liga play-offért harcol, a maximum ami kinéz a csapatnak az a 7-8. hely egyike, bár visszafele még lehet zuhanni. Ezen a hétvégén ez a veszély már nem fenyegeti a csapatot, így a cél a Groningen beelőzése kell hogy legyen. A Willem már nem nagyon menekül meg idén a kieséstől, igaz van még pár kanyar vissza, és igen nagy változásnak kellene ahhoz bekövetkezni, hogy a csapat legalább az osztályozót megcsípje. Bár elnézve a Venlót, és hogy nem nagy a különbség, akár még be is érhet a Willem az osztályozós helyre. A Roda már szerintem nem befogható, van bennük erő, hiszen a hétvégén egy sírból visszahozott meccsen szereztek pontot a Vitesse ellen. Ma szerintem nyernek a hazaiak, de mivel a két csapat amúgy is gólgazdag meccseket szokott vívni, inkább egy overrel próbálkozom.

Palermo - Bologna, 12:30

A Palermo az utolsó két meccsén azt éreztette velünk, hogy ők aztán nem szívesen mondanának búcsút a Serie A-nak. Előbb lenyomták Tottiékat, majd a hazai pályán általában jól teljesítő Sampdoriát verték 3-1-re. Tegnap a Siena majdnem pontokat vesztett Pescarában, ez jól jött volna Miccoliéknak, de aztán csak behúzták a csikóhalak a meccset, és most három pontra megléptek. A szicíliaiak azonban ezt nem fogják hagyni, mennek utánuk, hiszen a Bologna verhető ellenfélnek tűnik, ők már a biztonságosban eveznek. Palermóba amúgy sem szeret járni a piros-kék alakulat, amióta ők meccselnek, mindig a Palermo jött ki győztesként. Ma is ebben bízom, ám az ördög sosem alszik, így ha esetleg iksz a vége, nem bukhatunk. A másik opció amit erre a meccsre ajánlanék, az az over 1,5 gól, hiszen egy kivételével, még az első randi megilletődöttségétől lehetett, általában gólgazdag meccseket vívnak egymással, így a minimum két gólban ma is bizton reménykedem.

Mérkőzés Tipp Odds Eredmény -
Nyizsnyij Novgorod - Anzsi Mahacskala Anzsi DNB 1.33 0-3 ok icon.png
Rayo Vallecano - Real Sociedad over 1,5 gól 1.25 0-2 ok icon.png
Heerenveen - Willem II. over 2,5 gól 1.50 3-2 ok icon.png
Palermo - Bologna Palermo DNB 1.44 1-1 re icon.png
3.59
2.49