Real Betis - Sevilla

la_liga.jpgSevillai derbivel indul a spanyol bajnokság 31. fordulója, péntek este 22:00-kor a Betis otthonába, az Estadio Benito Villamarínba látogat a városi rivális Sevilla. Ősszel a Sevilla lemosta a Betist, parádés, hatgólos meccsen 5-1-re nyertek Reyesék, nagy pofon volt az a Betisnek. Ruben Castróéknak eljött a visszavágás ideje, bár azt tudjuk, hogy egy rangadón bármi előfordulhat.

Betis.png Real Betis - Sevilla sevilla.png
La Liga, 2013.04.12. 22:00
Tipp: over 2,5 gól (1.85)
Eredmény: 3-3

Kezdjük a legfrissebb élményekkel, majd folytassuk a jól bevált statisztikai mutatókkal. A Betis az elmúlt hétvégén elutazott Granadába, ahonnan egy 5-1-es győzelemmel tért vissza Sevillába, és ezzel a 7. helyen várja a mostani fordulót. Az eddig megszerzett pontok feljogosítják Ruben Castróékat, hogy harcban legyenek a jövő évi európai kupaszerepléses helyek egyikéért, hiszen az Európa Ligás helyek karnyújtásnyira vannak, de a BL-selejtezős hely is mindössze négy pontra van.

A Sevilla hétfőn is pályán volt, 2-1-re verte az Athletic Bilbaot, de nagyobb különbséggel is végződhetett volna a meccs, hiszen jó pár helyzetet kidolgoztak és hagytak ki Negredóék, sőt a kedves spori két megadható büntető felett is szemet hunyt, amikor Reyes-szel szabálytalankodtak.

Elmondható tehát, hogy mind a két sevillai alakulat jól hangolódott a derbire, sőt mi több a két csapat gólvadásza is pazar formában van, Ruben Castro és Negredo is duplázott a legutóbbi bajnokin. Előbbi a csapat góljainak a 34%-át tudhatja magáénak, míg Negredo ezen összevetésben közel 38%-os mutatóval bír.

A Betis az utolsó hat hazai bajnokiján nem talált legyőzőre, korábban pedig elkapta a Valenciát és a Real Madridot is. A Sevilla nem nagyon büszkélkedhet ilyen idegenbeli formával, a csapat játékosainak a lábára mintha béklyó kerülne, amint kiteszik a lábukat Sevillából. Elképesztő adat, de az eddig megszerzett 41 pontjukból mindössze hetet gyűjtöttek be idegenből. Ez majdnem a semmivel egyenlő, de mivel hazai pályán elképesztően erősek (11-1-3), ennek köszönhetik, hogy bőven középmezőnyös a brigád.

De vajon mi várható ezen a ma esti rangadón? Kimenetelre nem nagyon mernék tippelni, még úgy sem hogy ismerjük a két csapat eddigi hazai illetve idegenbeli teljesítményét, hiszen ez mégiscsak egy derbi, ahol bármi előfordulhat.

Ha a gólokból indulok ki, akkor azt láthatjuk, hogy mind a Betis, mind a Sevilla 2,9-es gólátlaggal bír, ami a Betisnél hazai pályán visszaesik 2,2-re, míg a Sevillánál is visszaesés tapasztalható, de idegenben is jó átlagot hoznak (2,6), bár ez inkább annak tudható be, hogy sokat kapnak, rúgott góljaik nem érik le a meccsenkénti egyet. Overben ezáltal lehetne gondolkodni, de kicsit frusztrál a Betis 2,2-es átlaga.

Esetleg mind a két csapat gólt szerez? Ez jónak tűnik, főleg ha az utolsó négy randit vesszük figyelembe, ám előtte volt egy hatos sorozat, ahol vagy nem esett gól, vagy csak az egyik fél volt eredményes. Rengeteg oldalt meglátogattam, és majd mindenhol arra szavaznak az olvasók, hogy a "mindkét csapat szerez gólt" opció a legbiztosabb erre a meccsre. Ám ha már mind a két fél betalál, onnan az over 2,5 már csak egy lépés, így azt hiszem nekem is megfelelőnek bizonyul ez a fogadási típus.