Rubin Kazany - Chelsea

el.jpgAz Európa Liga negyeddöntőinek visszavágói következnek a mai napon, jó meccsekre van kilátás, mert talán még egyik párharcnál sem lehet biztosan kijelenteni, hogy meg van a továbbjutó. Elsőként a legkorábbi mérkőzéssel indítunk, vagyis a Chelsea oroszországi kirándulásával. Itt a Chelsea-nek áll a zászló, bár az oroszokat sem szabad leírni, hiszen az idegenben szerzett góljuk talán még jó lehet valamire.

rubin.png Rubin Kazany - Chelsea chelsea.png
Európa Liga, 2013.04.11. 18:00
Tipp: under 2,5 gól (1.75)
Eredmény: 3-2

Egy hete az odavágón a Stamford Bridgen a londoniak megnyugtató előnyre tettek szert, hiszen két góllal verték a Kazanyt (3-1), bár a Rubin szerzett egy gólt idegenben, ami akár még sok jóval is kecsegtethet a visszavágóra nézve. Bár a Chelseat ismerve, ezt az előnyt akár meg is tudják tartani, bár a Kazany valószínűleg mindent megtesz majd annak érdekében, hogy ne csak szépen búcsúzzon, hanem akár tovább is lépjen Benitez csapatán.

A Rubin idén az Európa Ligában már elkapott egy-két csapatot, áldozatul esett például Kazanyban az Inter és a Levante is, igaz a spanyolokat csak a hosszabbításban gyűrték maguk alá.

A Chelsea nagy valószínűséggel nem fog megszakadni ezen a meccsen, persze csak addig amíg nincs bajban a továbbjutásuk, hiszen 3 nap múlva igen fontos meccsük lesz a Wembleyben, FA kupa elődöntőt döntőt játszanak a Manchester Cityvel, és hát ugye tudjuk milyen fontos cím Angliában a FA kupa elnyerése.

Mit várhatunk akkor a mai meccstől? Hát én egy csücskös Rubin győzelmet (1-0), vagy egy sovány döntetlent (1-1). Tudni kell hogy ugyanis, hogy a Rubin igencsak underes (2,5 gól) csapat, idei 11 EL meccséből 8 végződött úgy, ahol 3 gól alatt beálltak a csapatok. Tehát valami ilyesmit várok a mai meccstől is. Az előző körben a Levantéval történő 180 perces viaskodásuk is góltalanul zárult. Ebben segítségre lehet még a Chelsea is, hiszen Lampardék sem nagyon rugdosták a gólokat az utolsó két meccsükön, Prágában 1-0-ra nyertek, legutóbb Bukarestben pedig 1-0-ra kikaptak.

A Rubint az se nagyon segíti a mai napon, hogy nem a megszokott környezetben, hanem a moszkvai Luzsnyiki stadionban kell megvívnia a visszavágót. Jó lesz az under?