Randers - Horsens

dbupokalen.jpgDániában ma két Superliga-s csapat mérkőzik meg a Dán kupa második elődöntőjének odavágóján, a helyi Randers a Horsens csapatát fogadja. A bajnokságban a hazaiak állnak jobban, kitartóan üldözik a Köbenhavn - Nordsjaelland duót, a Horsens viszont csak a tabella végén kullog, jelenleg kieső pozícióban szerénykedik. Első ránézésre sima hazai siker várható, és másodikra?

randers.png Randers - Horsens horsens.png
Dán kupa elődöntő, 1. mérkőzés, 2013.04.10. 18:00
Tipp: Randers (2.07)
Eredmény: 1-0

A legutóbbi két bajnoki találkozásukkor a Horsens megtréfálta a Randers-t, hiszen novemberben pontot rabolt, míg szeptemberben mind a három pontot elvitte az erősebbnek vélt Randers otthonából. Colin Todd együttesének tehát volna már miért visszavágni. Fontos pontok voltak ezek, hiszen a Randers már nem nagyon jöhet számításba a BL helyek osztásakor, hiszen a 2. Nordsjaelland már hét, a listavezető Köbenhavn pedig már 14 ponttal meglépett és már csak hét forduló van vissza.

A Horsens nagyon rossz passzban van, utolsó öt idegenbeli bajnokiján nem nagyon sikerült pontot szereznie, ebben nagyban közrejátszik, hogy jó pár alapemberét nélkülöznie kell Johnny Mölbynek. A védelemből Mads Agesen (20), a középpályáról Thomas Kortegaard (19/2), Martin Retov (18), Lasse Jörgensen (20/1), valamint a támadósorból a nigériai Jude Nworuh is a maródiak listáján szerepel. Elnézve a Horsens siralmas bajnoki szereplését, lehetséges hogy Mölby úgy dönt, fontosabb a csapatot benntartani a Superligában, és fontosabb a Midtjylland elleni hétvégi bajnoki meccs, és a sérülteken kívül másokat is pihentetni fog, így a Randers sikere még inkább biztosnak tűnik. 

Normális esetben is elvárható a hatszoros kupagyőztes Randerstől a siker kivívása hazai közönség előtt, nem hogy egy megtizedelt ellenfél ellen, és hát a visszavágóra illik azért egy kis előnyt összekuporgatni. Nálunk nyerőek a "Lovak"!