Hertha BSC - Eintracht Braunschweig

Budesliga2.pngA Bundesliga 2. 28. fordulója egy igazi rangadóval zárul, hiszen hétfő este 20:15-kor a berlini Olimpiai stadionban a listavezető Hertha BSC a 2. helyen álló Eintracht Braunschweiget fogadja. Ősszel nem bírtak egymással a felek, vajon most is döntetlenre végez a két együttes? Benne van a pakliban, mi viszont a gólok számát próbáljuk meg eltalálni.

Hertha.png Hertha BSC - Eintracht Braunschweig Braunschweig.png
Bundesliga 2., 2013.04.08. 20:15
Tipp: 2 vagy 3 gól (1.95)
Eredmény: 3-0

A két csapat akár egy közönségszórakoztató, sok gólos meccset is játszhatna egymással, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy mindkét együttes az ősszel már a legjobbak között kezdi meg a bajnoki szereplését, ugyanis jelen pillanatban a Hertha 11, a Braunschweig pedig 10 ponttal előzi meg a 3. helyen tanyázó, selejtezős Kaiserlauternt. A két együttes tavaszi formája bár nem makulátlan, de ahhoz pont elég, hogy az üldözők ne nagyon tudjanak közeledni. A Hertha eddig a tavasz legjobbja, de a Braunschweig is ott van a legjobban teljesítők között, vagyis nem mondhatni hogy a téli álomból való ébredés nehezen ment volna. Ami ezen a bajnokin a Hertha malmára hajthatja a vizet és a pontszerzést, hogy a Berlinben nem nagyon lehet őket legyőzni, a tavaszi négy meccsükön is az első kivételével behúzták a három pontot. A Braunschweig idén eddig 7-4-2-t produkált, a téli szünetet követően is csak Duisburgban kapitulált Torsten Lieberknecht együttese.

Az elmúlt években sokat nem találkozott egymással a két csapat, köszönhetően annak, hogy a Hertha leginkább az első osztályban viaskodott, ősszel azonban megmérkőztek, és nem nagyon bírtak egymással, akkor Krupke hazai találatára Ramos válaszolt, és 1-1-vel fejezték be a derbit.

Valami hasonlót tudunk elképzelni erre a mai derbire is, kivéve ha egymásnak esnek a felek, ám valószínű a Bundesliga 2. bajnoki címet is be akarja húzni mindkét fél, így inkább taktikai csatára lehet számítani. Gólok, szerzett/bekapott tekintetében is nagyjából hasonlóan áll a két csapat, a Hertha 2,66, míg a Braunschweig 2,44-es gólátlagon van, ami hazai környezetben a berlinieknek 2,46, a vendégeknek pedig csak 2,23. Ezek az adatok azt sejtetik, hogy 2-3 gól eshet ezen a ma esti derbin, az over már csücskösnek tűnik, így mi is maradunk az előbbinél.

Címkék: német foci