Eintracht Frankfurt - Bayern München

bundesliga1.jpgA Bundesliga 28. fordulójában már bajnokavatásnak lehetünk szemtanúi Frankfurtban, ha a helyi Eintrachtot lenyomja a hétközben a Bajnokok Ligájában a Juventust két gólos vereséggel hazaküldő Bayern München. Na de olyan könnyen menne ez a Commerzbank Arénában? Vajon a frankfurtiak örülnének, ha a Bayern Frankfurtban ünnepelné a 23. bajnoki címét? Erre próbálok megoldást keresni.

frankfurt.png Eintracht Frankfurt - Bayern München Bayern.png
Bundesliga, 2013.04.06. 15:30
Tipp: Frankfurt +0,5 (2.67)
Eredmény: 0-1

mario-gomez.pngKezdeném a bajorokkal, akik hétközben a Bayern München Bajnokok Ligája negyeddöntőn mérkőzött az olasz Juventussal, és Mandzukicsék megnyugtató előnyt szereztek a torinói visszavágóra. Viszont a kétgólos örömbe vegyült egy kis üröm is, hiszen Toni Kroos, a Bayern 23 éves támadó középpályásának csípőjének jobb oldalán elszakadt a közelítő izom. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt csapatorvos szerint legalább 6-8 hétig nem számíthat rá Jupp Heynckes vezetőedző. Kroos leginkább a BL-ben fog hiányozni, hiszen a bajnokság már eldőlt, már csak az a kérdés, hogy mikor válik hivatalossá. Ha most nyer a valószínűleg tartalékosabban felálló müncheni csapat - bár a legutóbbi bajnoki tudatában, Hamburg ellen 9-2, lehet hogy jobban kell tartani mint az "A" csapattól -, már a kezükbe lehet nyomni a salátástálat. A kapuban nem lesz változás, a védelem szedett-vedett, a középpálya "B" még így is izmos, valamint elől Gomez, aki ha nem is akar, akkor is gólt szerez. Jövő héten BL visszavágó, mindenkire szükség van, bár a két gólos előny elég lehet a bajoroknak, de azért Torinóban nem árt az elővigyázatosság.

bastian-oczipka.pngA Frankfurt azonban nem erre készül, valószínű úgy vannak vele, a Bayern ünnepeljen ott ahol akad, de ne Frankfurtban. Oczipkáék nincsenek valami top formában, összetehetik a kezüket, hogy a több hete tartó gyenge forma ellenére is még ott vannak az élbolyban, és a jövő évi BL selejtezős hely sincs még veszve. Ehhez csak újra topformába kellene lendülni, hiszen a Schalke is ugyanannyi ponttal áll, így a hátralévő 7 fordulóban még bármi megeshet. Armin Veh mester ma két fontos emberére, a kapus Trappra, és a legeredményesebb játékosára, Meierre nem számíthat, de úgy gondolom, hogy a Frankfurt ma mindent belead, és nem csak azért hogy a Bayern ne itt ünnepelje a bajnoki címét, hanem hogy a saját céljaikat is elérjék.

Összességében jó egy iksz Frankfurtban, és szerdán a BL továbbjutás kiharcolás után következhetne az Allianzban a Nürnberg ellen a bajnoki cím ünneplése is.