Vitesse - Zwolle

vitesse-zwolle.jpgAz Eredivisie bajnokaspiránsai közül vasárnap három csapat is pályára lép, szombaton csak a Feyenoord meccselt, ki is kapott Heerenveenben, így a Vitesse akár be is előzheti a rotterdamiakat, már persze ha ma legyőzi a Zwollet. Amire igen jó esélye van Fred Rutten együttesének, hiszen az arnhemi fiúk igen pazar formát mutatnak az utóbbi időkben.

vitesse.png Vitesse - Zwolle zwolle.png
Eredivisie, 2013.03.31. 14:30
Tipp: 2 vagy 3 gól (2.10)
Eredmény: 2-1


A Vitesse ugyanis hat forduló óta veretlen, melyből az utolsó öt mérkőzésüket megnyerték van Ginkelék. A GelreDome-ban még pazarabb a mutató, az Alkmaar elleni elhasalás óta nyolc meccse nem talált legyőzőre a sárga-fekete alakulat. A gólok is potyognak rendesen, 8/18 a mutató, ami 2,25-ös rúgott gólra jön ki Bonyéknak.

A Zwolle most egy kicsit fellélegezhet, ugyanis négy pontra van a kiesőzónától, és tegnap a Venlo és a Willem II is elhasalt, a Roda pedig ma a PSV-vel találkozik, és elvileg ott is kalkulálható a nulla pont a Rodának. Art Langeler együttese mostanság inkább hazai pályán harapós, idegenben nem túl acélos, utolsó három meccsét egyaránt bebukta és ezen bajnokik egyikén sem tudtak gólt szerezni. Igaz a három bukta előtt valamilyen csoda folytán Eindhovenből elhozták a három pontot. Szóval azért nem árt vigyázni Mokhtarékkal.

Ősszel Zwolléban a Vitesse 1-0-ra nyerni tudott, valami hasonlóra számítok a mai napon is. Bízom a Vitesse további kétgólos átlagában, ám úgy gondolom hogy ma már a Zwolle is eredményes lesz a három eredménytelen mérkőzése után. És ahol lehet keresnivalója a vendégeknek, az a Vitesse bal oldala, ugyanis a bal oldali védő van Aanholt, a bal oldali belső védő van der Heijden és a négyvédős rendszer előtti két szűrőből a bal oldali Cziommer is a maródiak listáján pihen, az ő pótlásukat kellene Ruttennek megoldania.

Mindent egybevetve természetesen a hazai csapat az esélyese ennek a mai mérkőzésnek, max. egy kicsit jobban meg kell majd izzadniuk a masszív Zwolle ellen, hiszen ma nem a megszokott felállásban veszik fel a harcot. És mivel a Zwolle ma már eredményes lesz, a hazai sikerhez minimum kell majd a két rúgott gól, ami ugye az utóbbi időkben könnyedén jött a Vitessenek. Tippem így nem is lehet más, mint hogy 2-1-re nyernek Bonyék, és erre a 2 vagy 3 gól opció igen jól fizet.