Southampton - Chelsea

pl100.jpgA Premier League szombati játéknapján a Chelsea a St. Mary's stadion vendége lesz, ahol a Southampton ellen kellene véget vetnie a három bajnoki óta tartó nyeretlenségi szériájának. Nem lesz egyszerű menet, hiszen a Szentek még igencsak közel vannak a kieső zónához, így valószínű hogy a hátralévő fordulókban a hazai meccseiken apait-anyait beleadnak, meg hát az utóbbi időben elég jól muzsikálnak hazai pályán.

southampton.png Southampton - Chelsea chelsea.png
Premier League, 2013.03.30. 16:00
Tipp: over 2,5 gól (1.80)
Eredmény: 2-1

A Southampton mint már fentebb említve lett, a kiesést szeretné elkerülni az idény végén, és mivel még nyolc forduló vissza van a nyári szünetig, bármi előfordulhat. Mauricio Pochettino csapatának jelenleg 31 pontja van, míg a már kieső helyen posztoló Wigannek 27, vagyis irtó kicsi a különbség, nem nagyon lehet hátradőlni.

A Chelsea jelenleg még BL indulást érő helyen van, de iparkodnia kell hogy ott is maradjon, hiszen a másik két városi rivális ott lohol a kékek nyakában. Lampardék előnye a Spurs előtt csak egy pont, bár Baleék már egy meccsel többet tudtak le, így akár négynek is vehető, míg az Arsenal ugyanannyi meccset játszva öt pont hátrányban van.

Az utóbbi években a két csapat nem nagyon találkozott, ugyanis a Szentek évekig a Championshipben sínylődtek, viszont 2013-ban már kétszer is összefutottak egymással. Előbb a FA kupában néztek egymással farkasszemet, ahol Demba Ba vezérletével 5-1-re verték hazai pálya előnyét élvezni nem tudó Schneiderlinéket, majd a Stamford Bridgen bajnokin meglepetésre a Chelsea pontokat vesztett, 2-2 lett a vége.

Ma is gólözönt várok, és hogy mind a két fél eredményes lesz. Hazai oldalról elsősorban Paul Lamberttől lehet várni a gólokat, a Chelseaből pedig bárki képes gólt szerezni, hiszen a bő keretből már majdnem mindenkinek van idén bajnoki gólja. Ha tippelnem kellene, nálam a Chelsea a favorit, és mivel mind a két féltől várom a gólt, 2-1-es Chelsea sikert jósolnék, ami egy biztonságos tippet eredményez, azaz overrel próbálkozást.