Heerenveen - Feyenoord

eredivisie.pngA holland bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapját a Heerenveen - Feyenoord mérkőzés zárja. Az Eredivisie véghajrája igencsak izgalmasnak ígérkezik, hiszen jelen pillanatban még négy csapat is esélyes a bajnoki címre, az Ajax, a PSV, a Feyenoord és a Vitesse is úgy áll, hogy várja a riválisok botlását. A két csapat élén két korábbi Európa-bajnok ossza az észt, a hazaiaknál Marco van Basten, míg a vendégeknél Ronald Koeman próbálja meg kitalálni a győztes taktikát, és borsot törni a másik orra alá.

heerenveen.png Heerenveen - Feyenoord feyenoord.png
Eredivisie, 2013.03.30. 20:45
Tipp: Heerenveen +0,25 (1.875)
Eredmény: 2-0

Mindkét csapat nagyon jó formában van, utolsó négy meccsüket egyaránt megnyerték. A Heerenveen többek között a PSV-t és a Twentét is felülmúlta, tette mindezt hazai közönség előtt. Az utolsó meccsük kicsit nehézkesre sikeredett, Babos Gabi NEC-je ellen nagyon meg kellett küzdeni a három pontért. A NEC a 62. percben megszerezte a vezetést, de csak 8 percig örülhettek, mert onnan már a Heerenveen hengerelt. Azon a meccsen a szerb támadó középpályás, Duricsics volt nagyon elemében. Van Basten nagyot húzott azzal, hogy a szerbet behozta bal oldalról közvetlen Finnbogason mögé. Az izlandi csatár amúgy már 20 bajnoki gólnál jár.

A Feyenoord is zsinórban négy győzelemmel érkezik Heerenveenbe, a Zwolle elleni idegenbeli bukta óta pedig kettőt húzott be Rotterdamtól távol. Legutóbb az Utrecht esett áldozatul, amely meccsnek azért volt egy áldozata, ugyanis a 21 gólnál járó Pellé megkapta az ötödik sárga kártyáját, így kénytelen kihagyni a mai bajnokit. Ronald Koemannak tehát főhet a feje hogy kivel pótolja majd az olaszt, hiszen nincs hasonlóan eredményes támadója, így valószínűnek tartom, hogy szerkezeti változást is hozhat a támadó hiánya. Immers, Schaken és Boëtius lehet az aki kisegíti a csapatot, és beveszi Nordfeldt kapuját.

A Heerenveen most úgy áll, hogy a play-offról éppen lecsúszik, hiszen ahhoz az első nyolcba kellene jutniuk. A Feyenoord sem nagyon hibázhat, hiszen Rotterdamban bajnoki címről álmodoznak. Nagy taktikai csata várható tehát az Abe Lenstra stadionban, de még az is előfordulhat hogy hozza a két csapat a már megszokott forgatókönyvet, azt amit az utolsó két találkájukon produkáltak. Májusban bajnokin 2-2, decemberben szintén 2-2-t vívtak egymással.

A győztesre nehezen tippelnék, hiszen mindkét csapat remek formát mutat, de félő hogy Pellé hiányában a Feyenoord nem lesz képes azt hozni mint korábban, így egy kicsit én inkább a hazaiak felé billenteném a mérleg nyelvét. Na persze mindezt egy kis hendivel megspékelve.