Videoton - Siófok

sosto.pngA válogatott mérkőzések miatti nagy szünetek után a többi bajnoksághoz hasonlóan ezen a hétvégén az NB 1-ben is munkába állnak a csapatok. A mai napon a Kaposvár - Pápa és a Videoton - Siófok meccseket rendezik, és mivel a bejegyzés születésekor Kaposváron már belekezdtek a fiúk, így nem maradt más hátra, mint hogy a székesfehérvári meccsre kigondolt tippemmel jelentkezzem.

videoton.png Videoton - Siófok Siófok.png
NB1, 2013.03.29. 19:00
Tipp: Videoton góljai +2,5 (1.83)
Eredmény: 6-0

A Videoton az első hazai bajnokijára készül 2013-ban, hiszen eddig két idegenbeli fellépése volt Tóth Balázséknak, amit tökéletesen abszolváltak, hiszen mind a kettőt (Honvéd és Eger) 4-0-ra nyerték a piros-kékek. A két bajnoki között Jose Gomes fiai Debrecenben kivívták a Ligakupa elődöntőjébe jutást, amit a múlt héten már le is tudott a csapat, ugyanis a Vidi előbb a Sóstóiban múlta felül Dibusz Déneséket, majd a múlt héten Pécsen is nyertek a fehérváriak. A csapat Jose Gomes érkezésével egyértelműen a támadójátékot erőlteti, ami megy is nekik, de nem megfeledkezve a Paulo Sousa által felépített remek védekezésről sem.

Horváth Károly együttese, a Balaton parti gárda nem szerepel eddig valami fényesen, hiszen az eddig letudott 19 meccsen mindössze 9 pontot gyűjtött, két tavaszi találkozójukon egyaránt 2-1-re kaptak ki, előbb Szombathelyen a Haladástól, majd a bajnokaspiránstól a győri stadionban. Három idegenbeli meccs egymás után nem nagyon segíti a csapat feltámadását, főleg ha ilyen kaliberű ellenfelekkel kell megmérkőzniük.

Nem gondolnám, hogy Melczer Vilmosék pont most kelnének ki magukból, főleg nem egy ilyen formában lévő csapat ellen mint a Videoton, így nem hinném hogy nagyot mondok azzal, hogy a fehérváriak gólokkal kell hogy letolják a pályáról a Siófokot.

Az a veszély azonban benne van a tippünk helyességében, hogy a Siófok ezen a meccsen a biztonságra fog törekedni, és ha kell akkor az egész csapat beáll majd védekezni és tuti hogy csak a kontrákra apellál, de még akkor sem fognak nagyon kinyílni, hiszen egy esetleges labdavesztés után a Vidi kreatív játékosai hamar odaérkezhetnek a kapu elé, vagy teszik oda Alvareznek vagy Nikolicnak a labdát, aki mint a keselyű lecsap a lehetőségekre és ami fontosabb, hogy nagy százalékkal ki is használja azokat. Az első gól időpontja lesz itt a perdöntő, vagyis ha a Vidinek már az első félidőben sikerülne mattolni Kurucz Petit, akkor a Vidi gólokkal tömi meg a kapuját. Tippem, 3-0-ra nyer a Videoton.

Fotó: vidi.hu

Címkék: magyar foci