Crystal Palace - Birmingham City

npower-championship.gifA mai napon a Championship öt bajnoki mérkőzéssel véteti észre magát, amelyből a Tippvadászat most a Crystal Palace - Birmingham mérkőzésre csapott le, ugyanis a hazai sikert igen jó kis szorzóval kínálják nekünk a kedves sportfogadó irodák. Nekünk kihagyhatatlan a sztori.

crystal palace.png Crystal Palace - Birmingham City
birmingham.png
Championship, 2013.03.29. 18:30
Tipp: Crystal Palace (1.86)
Eredmény: 0-4

A Palace idén a Premier League-ért hajt, és a törekvésüknek eddig úgy néz ki, hogy lesz foganatja. A csapat a 4. helyen posztol, ami már most a PL-be való feljutásért vívandó play-off-ot jelenti, ám ki akarja a véletlenre bízni a sorsát, amikor egyenes út is vezet a mennyországba. Na ők lennének a Crystal Palace, a Pl-be vágyók. Akit nyakon lehet csapni az mindenképpen a Hull City, ők a másodikok és egyenes ági feljutók jelen pillanatban, ám előnyük mindössze három pontocska. A tabellaelső Cardiff City már olyan előnnyel bír, hogy nyugodtan oda lehet adni nekik a bajnoki címet. Szóval a Hull három pontos előnye valljuk be a hátralévő nyolc kanyarban még simán ledolgozható, de minél előbb lefarigcsálódik a hátrány, annál szebb lesz a nyár. A Palace pedig ezért valószínűleg mindent meg fog tenni, főleg hazai közönség előtt, úgy mint ma a Birmingham elleni mérkőzésen is.

A Birmingham jó formában van, ám ami őket igazándiból motiválta az utóbbi hetekben, hogy kellő pontot tegyenek a közösbe ahhoz, hogy a kieső zónától eltávolodjanak. Ezt a feladatot remekül elvégezték Lövenkrandsék, hiszen most már 7 pont különbség van a biztos kieső Peterborough és a City között. Bár nem is tűnik olyan nagy előnynek, nem igaz? Ez az amiért a Championship annyira kiszámíthatatlan, és talán ezért is szeretik olyan sokan a világon. Mert van benne kraft és izgalom.

És hogy mit várunk a mérkőzéstől? Olyan derbit, mint amit az utolsó két randi alkalmából elkövettek egymás ellen, vagyis gólözönt, hiszen azon a két meccs mindegyikén 4-4 gól született, bár azon egyik sem végződött úgy, ami most jó lenne nekünk, hiszen akkor egy Birmingham siker és egy döntetlen jött ki a két csapatból. Ma azonban a Selhurst parkban találkoznak, ahol idén a Palace még nem sok pontot hullajtott, a megszerezhető 57-ből csak 13-at. Kell s iker, mert kell a Premier League, hiszen ki ne akarna megmérkőzni bajnoki meccsen a Chelseavel, az Arsenallal vagy a két manchesteri gigásszal. Glenn Murray, rajtad a világ szeme!

Címkék: angol foci