Cercle Bruges - Kortrijk

beker.jpgMa este Brüsszelben kiderül, hogy ki lesz a Genk ellenfele a belga kupa döntőjében. Első blikkre a Cercle Bruges tűnik esélyesebbnek, hiszen az odavágón előnyre tett szert a Kortrijk otthonában, így a visszavágón elég ha ezt az előnyt megőrzi, és már lehet is örömködni a döntőért. Vajon ilyen egyszerű lenne?

cercle.png Cercle Bruges - Kortrijk kortrijk.png
Belga kupa elődöntő visszavágó
2013.03.27. 20:45
Tipp: Kortijk góljai +1,5 (2.20)
Eredmény: 1-2
H.u.: 2-2

A Cercle Kortrijkban szerzett odavágós győzelme (2-1) számomra meglepő volt, bár a kupában mint tudjuk bármi előfordulhat. A téli szünetet követően a C. Bruges az összes bajnoki meccsét bebukta, szám szerint 8-at, így már 9 mérkőzésre rúg a nyeretlenségi szériája. A Cercle csont utolsó a belga pontvadászatban, és talán pont ezért mennek a kupában kettőzött erővel, hogy hátha még összejön valami idén és feledtetni tudják egy esetleges kupagyőzelemmel a szurkolók csalódottságát, amit hétről-hétre látnak csapatuktól a bajnokságban. A holland Foeke Boy ma Rudy és Portier játékát lesz kénytelen nélkülözni, bár egyikőjük pótlása sem okozhat nagy fejtörést a trénernek.

A Kortrijk sincs valami fergeteges passzban, és valószínű hogy a téli pihenőt nem nagyon bánták arrafelé sem, hiszen De Metsék 2012 végén az utolsó öt kanyarban egyetlen bajnoki meccset sem tudtak megnyerni. A januárt bár győzelemmel kezdték, ám ez csak egy kis fellángolás volt, hiszen utóbbi öt meccsükből csak egy volt olyan ahol három pont került a csapat neve mellé. Hein Vanhaezebrouck, a vendégek trénere a védelemben tart majd egy kis átmozgatást, hiszen két alapembere, Martin és De Mets sem játszhat, de a fiatal Kamghain sem ma rúgja meg első idei gólját, ugyanis ő is a maródiak listáján szerepel.

Mi várható tehát a mai meccstől, ahol két rossz passzban lévő csapat méri össze az erejét? Hát ami ilyenkor lenni szokott, vagyis hogy a vendégek támadási kényszerben vannak, míg a hazaiak valószínűleg a kivárásra játszanak majd. Az első gól időpontja nagyban befolyásolja majd a meccs kimenetelét és a gólok számát, hiszen ha a vendégek netaláltán már az első fél órában bevennék Verbist kapuját, akkor itt akár még egy nagy adok-kapok is benne lehet a levegőben. A Kortrijknak mindenképpen kell a két gól, hiszen egy 1-0-ás siker is a kiesésüket jelentené. A meccsben simán benne van a mind2 csapat szerez gólt opció (1.72), valamint az over 2,5 (1.95), ám én bekockáztatom azt, hogy a vendégek minimum két gólt szereznek, mert kell nekik, mert komolyan veszik a Belga kupát.

Címkék: belga foci