Süper Lig: Trabzonspor - Eskişehirspor

fft104mm3376838.jpgNekem nagyon úgy tűnik, hogy a hétfő tömegtippje Törökországból érkezik hozzánk, azon belül is a Süper Ligből, ahol ma csak egy bajnokit rendeznek, a 15. forduló utolsó meccsét, a szokásos hétfői derbit, amire most a Trabzonspor és az Eskişehirspor labdarúgói készülnek.

Trabzonspor - Eskihesirspor, 19:00

Aki csak minimál projektben, de mégis benne van az európai foci vérkeringésében, az első blikkre máris mondja mit kell tenni erre a meccsre. Naná hogy 1-es, hiszen a Trabzon azért elég jó kis csapat, igaz idén nem úgy megy nekik a török bajnokságban, ahogy ezt egy ilyen alakulattól elvárná az ember. A Fekete-tengeri viharnak becézett együttes jelenleg csak a 6. helyen áll, ami így féltávnál nem is tűnhet olyan nagy gondnak, viszont az már igen, hogy a listavezető Besiktas már 13 pontnyi távolságra van tőlük, de még a 2. Fener és a 3. Galata is közétett 11 illetve 10 pontot, igaz hármójuknak már 15 meccs van a tarsolyában, míg a Trabzon ezt csak ma éri be, remélhetőleg egy győzelemmel. 

Amikor elkezdtem körmölni a cikkről, előtte ugyebár rákukkantottam a neten, hogy kikkel nem számolhatnak a vezetőedzők, és elsőre kicsit beijedtem, hiszen az egyik oldal azt írta, hogy a Trabzon első két kapusából egyik sem bevethető. Viszont egy másik oldalon már azt hozták le, hogy Öztürk (első számú kapus) védhet, így hát nem maradt más hátra, a Trabzon honlapján lestem infó után, ahol az edzésen készült képek alapján Öztürk jól nézett ki, sőt edzett is. Erről ennyit. Kivrak azonban biztos maródi, így a padon egy fiatal kapus lesz Öztürk helyettese. Ersun Yanal mesternek még amiatt is fájhat a feje, hogy kivel pótolja Ekicit a középpályán, aki a Bursaspor elleni bajnokin begyűjtötte az eltiltáshoz elegendő sárga kártyát. A védelemből a görög Papadopulosz elvileg nem bevethető, mint ahogy Yilmazról is ez hírlik, sok helyen mégis a kezdőbe jelölik. Na ez is majd akkor lesz tuti, mikor Yanal kihirdeti az Eskişehirspor elleni keretet.

A Trabzonspor amúgy a bajnoki helyezését az idegenbeli pocsék teljesítményének köszönheti, a hazai meccseit nem szokta elbukni, max. lead egy-két meccset, itt nem bundáról beszélek, hanem amikor nem jön a győzelem, és ikszbe fullad a meccs. Szóval idegenben csak egyet nyertek eddig Cardozoék, de ma ugye Trabzonban játszanak. Igen az előbb említettem a paraguayit, ő nagy fogás volt a Benficától, a góllövést itt sem felejtette el, ő viszi a hátán a csapatot, most 12/8-nál jár. 

trabzonspor_oscarcardozo_sevinc_640x360b.jpg

A vendégektől kicsit azért tartok, hiszen a bajnokság egyik döntetlenkirályáról beszélünk, akik a hét pontosztozkodós meccsükből ötöt idegenben játszottak. Nyerni még nem sikerült nekik távol Eskişehirtől, a két verés a Mersintől és a Kasimpasától van, de pl. a Fenertől is raboltak pontot. Egyetlen komolyabb hiányzójuk van, Gücer, aki a középpályáról pottyant ki a maga két góljával. 

Hazai ez így is, úgy is, viszont ami még jó tippnek tűnik erre a mérkőzésre, az a Trabzon utóbbi pár hazai meccsének fényében születhet, ugyanis Yilmazék az utolsó öt bajnokin rendre overes meccseket játszanak, de nem ám 2,5 felettieket, simán beleférnek a 3,5-be is. Viszont ez már jó ideje megy, beeshet akár ma is egy ilyen derbi, de ezek nem szoktak hosszú távon működni. Inkább maradok a tutinak tűnőnél, a minimum 3 gólnál, mert ha a Trabzon itt ma nyerni akar, ahhoz szerintem kell a két gól, mert Funeséket egyre mindenképpen jónak érzem. Aki nem akar gólozni, az nyomhatja a hazai sikert.

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.80
Iroda: bet365

Eredmény: 1-4