BL szösszenet #1: Benfica - Bayer Leverkusen

heung-min-son-bayer-leverkusen_teaser_620x420.jpgLisszaboni kirándulás lett beírva erre a napra a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának, amire még a csoport megkezdése előtt úgy is gondolhattak, hogy élet-halál harcot kell vívni ezen a meccsen, hogy talán ez lesz az a mérkőzés, ahol olyan eredményt kell majd elérni, hogy belépjenek a tizenhatosok táborába. Nem így alakult, hiszen a németek már ott vannak a legjobbak között, ám még így is akad tétje ennek a meccsnek, lássuk mi is az.

Benfica - Bayer Leverkusen, 20:45

Aztán az élet rendezett, és úgy alakult a dolgok, hogy a Leverkusen az eddig begyűjtött kilenc pontjával már biztos továbbjutónak számít, ami azért fura, mert ilyen kevés pontja egyik csoportelsőnek sincs jelenleg. Na mindegy, a lényeg, hogy a ma esti házigazda a csoport 4. helyén álló Benfica lesz, amelynek már az Európa Ligára sincs esélye, mert ha a Zenitet pontszámban utol is érnék, ehhez az kell hogy Monacóban kikapnak az oroszok, és a portugálok pedig ma megütik a Bayer-t, Salvióék egymás elleni mutatója akkor is rosszabb.

Szóval tét itt már csak a németeknek van, akik a csoport első helyéért hajtanak, ami lenne azért fontos a számukra, mert ezzel a sorsoláskor igazi nagyágyúkat (pl. Real Madrid, Chelsea vagy Bayern München, ésatöbbi FC) lehet elkerülni. 

Nem is beszélve a Benficáról, amely ugye egy tétnélküli meccsen nem biztos hogy túl sokat fog kockáztatni (persze egy győzelemmel jól lehet keresni a BL-ben), hiszen a hétvégén Portóban bajnoki rangadót játszanak, és ha esetleg ott nyerni tudnának Limáék, akkor igen szép hat pontos előnyt fabrikálnának a nagy bajnoki riválissal szemben. Szóval....

Ja és nem utolsósorban Son és Kiessling nagyon elemükben vannak, előbbi már 7/5-nél, utóbbi 7/4-nél jár az idei kiírásban, amibe a selejtezők góljai is benne vannak. Szerintem mindkettejük gyarapítani szeretné BL góljai számát.

Tipp: Bayer Leverkusen
Odds: 2.20
Iroda: bet365

Eredmény: 0-0