Schalke 04 - Chelsea

schalke-chelsea.jpgA mai napon ismét a Bajnokok Ligája mérkőzések játsszák a főszerepet Európa fociporondján. Nyolc meccset rendeznek szerte az öreg kontinensen, Moszkvától Lisszabonig, érintve többek között Donyecket és Párizst is. Én azonban most Gelsenkirchenbe látogatok, ahol egy pikáns kis összecsapásnak lehetünk szemtanúi, ahol a papíron erősebbnek tűnő Chelsea látogat az egykoron a vendégekkel BL címig masírozó, jelenleg azonban a házigazdákat irányító Di Matteo-s Schalke 04-hez. 

Schalke 04 - Chelsea

Ez a csoport elég kiegyensúlyozottnak is mondható így az 5. kör előtt, hiszen a 3. helyen álló Sporting nem tett még le a továbbjutásról, főleg ha ma lenyomják a Maribort. Akkor akár még a Schalkét is megelőzhetik, már persze ha ma a gelsenkircheni kékek alulmaradnak a londoni kékekkel szemben. Erre azonban nem vennék mérget, hiszen a német-angol párharcokat nem lehet előre leírni. A csoport első körében már összefutottak a felek a Stamfordon, ahol nagy meglepetésre nem tudott mit kezdeni Mourinho az akkor még a Jens Keller által vezényelt nullanégyesekkel. Fabregas igaz hogy gyorsan előnyhöz jutatta a Chelsea-t, ám a holland Huntelaar egalizált, és azt sem lehet mondani, hogy alárendelt szerepet játszott volna a német együttes, hiszen azért volt 13 próbálkozásuk, amiből 5 kaput is talált. Szóval ma a Schalke nagy lépést tehetne afelé, hogy továbbjutási esélyeit megtartsa, hiszen az utolsó kanyarban majd Szlovéniában vizitálnak, ami bár nem lesz egyszerű menet, de talán mégis a legkönnyebb vendégszereplésük lesz. Jó, persze a Chelsea sem feltett kézzel indul majd neki a mai csatának, Mourinho biztosan kieszel majd valami jó kis 1-0-ás taktikát, na de a másik oldalon is ott ül egy tréner, aki nyert már BL-t. Nagy taktikai csata lesz, remélhetőleg még egy első félidős Schalke góllal, elvetve a lehetőségét egy Chelsea bekkelős meccsnek. Ha lesz első félidős gól, akkor ez a meccs akár overben is zárhat, hiszen a vendégekben mindig ott motoszkál a gól. Ám mivel a Schalkénak ezt a meccset valahogyan be kellene húznia, mert ha csak iksz lesz, félő lehet számukra, hogy a Sporting egy mai győzelemmel akár továbbjutást érő helyen végezhet. Számolva azzal, hogy az utolsó kanyarban kikapnak Londonban, a Schalke meg csak lehet, hogy ikszel Mariborban. Pontazonosság esetén pedig az egymás ellenije jobb a Sportingnak.  

A hazaiaknál talán Draxler hiánya lesz majd érezhető, a vendég oldalon minden variációhoz adott a keret, hiszen tudtommal nincs sérültje most a londoniaknak. Bármennyire is viszik lefelé az under oddsát, én valahogy ma itt érzem  a gólokat. Na és bátrabbaknak az 1x-et is merem ajánlani.

Tipp: 2,5 gól felett
Odds: 1.98
Iroda: Pinnacle

Eredmény: 0-5