Komplikációs kombinációs#1 - 3. szelvény

premier league.pngA kombinatorikában használt fogalom, egy halmaz elemeinek kombinációja…de mi a sportfogadás világában ezt másképpen definiálhatjuk. Valahogy úgy, hogy még akkor is boldogak vagyunk, ha egy tippünk elszáll. Ebben a rovatban kombinációs fogadásokkal szeretném a pénzünket gyarapítani. A kiindulási alapom 6000 egység lesz. Célom az, hogy lassan, de biztosan emelkedjen az alap.

Grasshoppers - St. Gallen

Első meccsként egy svájci bajnokira szavazok. A Grasshoppers-St. Gallen meccsen én egy hazai győzelemre számítok. Ha csak a tabellát nézük, láthatjuk, hogy a két csapat között van 5 hely és 18 pont különbség. Na ezek meglátásaim szerint nem ma fognak el csökkeni. A zürichiek a hazai pályán nyolcszor gyűjtötték be a 3 pontot a 16 lejátszott meccsükből. Ezeken az összecsapásokon 28:20-as gólarányt hoztak össze, hozzá kell tennem, hogy volt egy 0:5-ös meccsük nem régen, akkor a Thun távozott győzelemmel a Letzigrund-ról. Ezt a kisiklást leszámítva azért számomra meggyőzően szállítják a győzelmeket a szurkolóiknak. A vendégek saját stadionjuktól távol egy szégyenlős, kis szeplős kislányra hasonlítanak. Nagyon szívesen látott vendégek ők, 15 meccsből 3-szor szomorították az ellenfél szurkolóit és emellett 5-ször osztozkodtak az aktuális ellenféllel a pontokon. A gólörömöket eddig 13-szor mutatthatták be idegenben, ellenben kapusuk 23-szor nyúlhatott a háta mögé. Most nézzük meg, hogy a két csapat milyen motivációs tényezőkkel léphet pályára ma este. A "Szöcskék-nek" 4 pont a hátránya a listavezetővel szemben, ez még elvileg behozható a hátralevő 4 fordulóban. A vendégeknek lefele ne kell nézelődniük, felfele meg 7 pont választja el őket az EL selejtezős helytől, elvileg ez is ledolgozható.....


Sunderland - West Bromwich Albion

sunderland.pngMásodikként egy vérbeli kiesési rangadónak szavazok bizalmat. Ez a meccs nagyon érdekes, mert ahogy a táblázatot figyelgetem akkor azt látom hogy a Sunderland a legjobb nem kieső vagyis a 17., a vendék West Brom pedig egy hellyel van előttük. Ebből a két pozicíóból arra a következtetésre lehet jutni, hogy itt bizony élet halál harc várható hiszen éppen, hogy csak a jövő évi PL tagságot jelentő léc felett állnak. A hazaiak előnye 2 pont, míg Geráéknak 3, ennek a két csapatnak ezzel együtt még 2 meccse van a bennmaradás kiharcolásáért, míg a 17. Norwich-nak már csak egy, az is pont az Arsenal ellen. Erre a táblázatra majd a kis csapat elemézések után vissza térek. A "Fekete Macskák" egy huszáros hajrával teremtették meg maguknak az esélyt, hogy a zsíros bödön mellett maradhassanak. Emlékezhetünk rá, hogy a bajnokság felénél milyen tragikusan is álltak. Azóta nagyot fordult velük a világ. Az elmúlt időszakban parádéznak elmúlt 4 meccsükből 3-at megnyertek, ezek közül kettőt idegenben először a Stamford Bridge-n majd pedig az "Álmok Színházában" közte pedig a Cardiff-ot simázták le. E sorozat előtt még tiszteletüket tették Manchester kék felében ahonnan egy értékes döntetlennel távoztak. Ezek az eredmények után azért kicsit furcsa, hogy ez a csapat a kiesés ellen harcolt az egész bajnokság során. A vendégek idegenbeli mutatványa egy vegyes felvágottéhoz hasonlítható. 18 meccs, 9 vereség, 6 iksz és 3 győzelem. A térnék vissza a tabellához. Az angol bajnokságban azonos pontszám esetén a gólarány a mérvadó. Ez esetben a WBA már csak akkor tud esni ha két elképesztő méretű zakót mérnek rájuk és közben a "Sárgák" megverik az "Ágyúsokat". A Sunderland esetében is áll a jobb gólarány, egy döntetlennel elegendő pontjuk lesz ahhoz, hogy ne tudjanak kiesni. Ezek ellenére, és figyelembe véve ezt a formát amit mutatnak a hazaiak úgy gondolom, hogy hazai győzelem várható a Stadium of Light-ban.


Manchester City - Aston Villa

man city.pngHarmadik meccsünkért újból Angliába kell menni. Az előbb említett Man. City fogadja az Aston Villa-t. A hazaiak a bajnoki cím elsőszámú várományosává léptek elő a hétfői Liverpool döntetlenje során, hiszen ha ezt a meccset behúzzák azonon meccs számmal de több ponttal fognak állni a táblázaton mint Gerrard-ék. A Birmingham-ieknek erről a napról sok jó emlékük nem lesz. Annyira erősnek érzem azt a tényezőt, hogy ha egy csapat ha nyer lényegében szinte féllábbal már a pódium tetején állhat, hogy nem tudok erre a meccsre más kimenetelt elképzelni, mint, hogy legalább kettővel nyerjenek Dzekoék. Persze akár lehet arra is gondolni, hogy ez egy fajta nyomást helyez a játékosok vállára, de Manuel Pellegreni személyében olyan szakembert ismerhettünk meg aki képes az ilyen helyzetekben is józan fejjel gondolkodni és ez a mentalitás csapatára is ráragadhat. A vendégekről azért szóltam keveset mert nem gondolnám, hogy bennmaradás kiharcolásának ténye után még különösebb tervük lenne, igaz egy ilyen meccsen azért ha valaki jól teljesít felfigyelhetnek rá, de úgy vélem, ma estére a hendikeppes fogadás nyerő lehet.

Caroline Wozniacki - Roberta Vinci

A következendőkben sportágat váltunk és országot is. A célpont Madrid. Férfi és női salakos Masters tornán feszülnek egymásnak a felek. Mi most a gyengébbik nem versenyére tereljük figyelmünket és nézzük milyen szép hölgyek játszanak. Az első szelvényünkön megjátszottuk Caroline Wozniacki győzelmét, amivel akkor sikerrel is jártunk. Ma is ezt a meccset néztem ki (egyik személyes kedvencem, Martina Hingis után) ahol a dán hölgyemény ellenfele az olasz Roberta Vinci lesz. Caroline-ről most nem kívánok írni, kivéve azt, hogy előző körös ellenfelét két sima szettben búcsusztatta. Nézzük az olasz teniszező nő, hogyan került a második körbe. Az előző kanyarban a szlovák Daniele Hantuchovát ejtette ki, 6:4, 6:4-el, ő sem túlzottan nehezen került a legjobb 16-ba. A világranglistán a 20. helyett foglalja el, legjobb helyezése a 14. volt. Idei statisztikája nem túl fényes, 14 lejátszott meccséből mindössze 3-at tudott megnyerni. Vinci nagyon szépen, tudatosan építette fel karrierjét és lépdesett mindnél magasabbra. Most hogy már túl van a 30-on én azt gondolom, hogy nála elkezdődik a vissza esés ami nem váratlan. A két játékos kétszer találkozott eddig egymással, de mindkétszer kemény pályán és 1-1 az ő kis meccsük. Azt mondom, hogy ez ma valamelyik 2:1-re fog módosulni és bízom abban, hogy Wozniacki kisasszony javára.

 

Esemény Tipp Szorzó Eredmény        
Grasshoppers-St. Gallen Grasshoppers 1,50 2-0 ok icon.png
Sunderland-West Bromwich A. Sunderland 1,96 2-0 ok icon.png
Manchester City-Aston Villa (0-1) Man. City 1,40 4-0 ok icon.png
C. Wozniacki-Roberta Vinci C. Wozniacki 1,40 0-2 68520a1095ac6e1d9f88f7a492aac4b6.png

 

Tét: 4*100

Napi kezdő egyenleg: 5200

Várható nyeremény: 1501

Záró egyenleg: 5212

*a Tippmixpro által kínálat szorzókat veszem figyelembe