Premier League: Manchester United - Hull City

mu-hull.pngUtolsó hazai bajnokijukra készülnek a manchesteri Vörös Ördögök, amely bajnokin a Premier League 34. fordulójából elhalasztott találkozót pótolják, és ahol az egykori MU védő, Steve Bruce vezette hull-i Tigrisek látogatnak az Old Traffordra. A Hull City már tutista PL-es jövőre is, az MU is simán "bennmaradt", európai kupahely megszerzésre már igen csekély az esélye, így hát első blikkre két nemes céloktól mentes csapat méri össze az erejét az Álmok Színházában, de reménykedjünk, hogy azért csak találnak maguknak valami feladatot erre a 90 percre is.

Manchester United - Hull City / Manchester United és 2,5 gól felett @ 1.85
Premier League, 2014-05-06 20:45
Eredmény: 3-1

A hazaiak spanyol támadója, Juan Mata rendszeresen körmöl a blogjában, ahol arról írt legutóbb, hogy nagyon sajnálja a Sunderland elleni meccset, és megérti a drukkerek nemtetszését is, ám ezen az utolsó hazai meccsen szeretne visszaadni valamit a szurkolóknak, akik egész évben a csapat mellett álltak. Szeretne jó játékkal és győzelemmel, tisztességes módon búcsúzni a hazai közönségtől.

Robin-Van-Persie.pngFura módon ebben az idényben a Manchester nem az Old Trafforda kilátogató drukkereket szolgálta ki jobban, hanem akik elkísérték a csapatot idegenbe. Az Álmok Színházában ezidáig csak 27 pontot szorgoskodtak össze Rooneyék, silány 8-3-7-es mérleget és 26-20-as gólarányt felmutatva. Eközben távol a szentélytől már jobban fest a dolog, sokáig a MU volt a legjobb együttes, amely idegenben szerepelt, ám mára ezen is esett egy kis csorba, a Pool, és a City mögött csak a 3., ám ha nyerni tud majd a Southampton ellen, akkor ebben az összevetésben aranyat akasztanak a nyakukba.

Matáék ahogy az egész szezonban, úgy az utóbbi időben is "tengeresen" játszanak, hiszen elég csak feleleveníteni a Norwich elleni parádét, no meg a legutóbbi Sunderland ellen nyújtott, talán az évad legrosszabb produkciójával kirukkoló meccset.

curtis davies.pngHogy a Hull Citynél mi lesz a motiváció, nem tudni, talán annyi, hogy ők is szeretnék megszerezni az első sikerüket Ryan Giggs együttese ellen. Mert ezidáig még soha nem sikerült nekik nyerni az Old Traffordon, mi több, más bajnoki mérkőzést sem nagyon nyertek eddig az MU ellen, csupán egy FA-kupa siker jutott nekik még 1952-ből.

Szóval akkor mégiscsak találtunk motivációt mind a két együttes számára, és hát ne feledjük el, hogy a Premier League-ben azért nagyon ritkán találni unalmas mérkőzést, így azt gondolom ez a mai sem fullad teljes érdektelenségbe.

A nagy derbin azonban nem mindenki vehet részt, a walesi mester nem számíthat Jonny Evans játékára, és azt rebesgetik a sajtó, hogy Wayne Rooney szerepeltetése is igencsak kétséges, ám jó hír a hazaiak háza tájáról, hogy Robin van Persie visszatérhet.

A vendégek trénere, több labdarúgóját kénytelen Hull-ban hagyni, bár a lelátón helyet foglalhatnak, de a kezdő 11 hirdetésekor biztosan nem találkozhatunk Aluko, Chester, McGregor, Brady, McShane és Dudgeon nevével.

Lehetséges kezdőcsapatok:
manchesterunited.pnghull.pngManchester United: De Gea - Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Fellaini, Kagawa - Mata - van Persie
Hull City: Harper - Bruce, Davies, Figueroa - Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Meyler, Rosenior - Jelavic, Long

Aki kíváncsi a két együttes összecsapására, az a Digi Sport 1-en ÉLŐ-ben tekintheti meg a minimum három gólt és Manchester United győzelmet hozó bajnoki mérkőzést!

A sok-sok infót köszönjük néktek: manutdfanatics.hu