Szériázzunk! Lazio - Verona

lazio-verona.jpgA hétvégén Olaszországban bajnokot avattak, hiszen az AS Roma jó nagy verést kapott a Cataniától, így a Juventus előnye már behozhatatlan és a mai meccsen az Atalanta ellen már mint a 2013/14-es évad bajnoka futhat ki a Juventus stadion szép zöld gyepszőnyegére. A mai másik meccsen a felek EL helyért viaskodnak, Rómában a Lazio a Veronát fogadja. Erre jönnék egy tippel!

Lazio - Verona / 2,5 gól felett és mindkét csapat szerez gólt @ 1.90
Serie A, 2014-05-05 19:00
Eredmény: 3-3

A mai két mérkőzés közül a Lazio - Verona-t rendezik előbb, így hát erről essék előbb az a pár szó, de még beeshet egy a Juve - Atalantára is, ám az kicsit nehézkesebb falat. A mai meccsen a tét nem kicsi, hiszen aki ma itt nyer, az szépen odakerülhet az EL indulás rajtjához, aki veszít, az pedig már csak titkon reménykedhet az utolsó két kanyarban. Jelenleg így fest az EL-selejtezőben reménykedők helyzete (a Fio ha nyeri holnap a Sassuolo elleni meccsét, már egyenes ági EL indulónak tekinthető):

olasz.png

A Lazio ezen a meccsen kívül még elruccan Internazionale Milánóba, majd fogadja a Bolognát, míg a Verona egy kicsit nehezebb feladatot kapott az utolsó három kanyarra, hiszen a mai nem túl egyszerű római kiránduláson kívül fogad egy Udineset és megy még Nápolyba.

Ám hogy nem csak nekik nehéz az életük, azt az alábbi kis táblázat is mutatja, talán az AC Milan az aki dörzsölheti kicsit a tenyerét, a többiek még izzadhatnak egy kicsit a céljuk eléréséhez.

Torino Parma AC Milan
torino.png parma.png milan.png

 

A mai meccsre egy pöttyet visszatérve, az esélyesnek mindenképpen a Laziót hoznám ki, nem csak a hazai pálya miatt, hanem hogy a Veronából pár alapemberke beadta a derekát, nem valószínű a pályára lépésük.

Lazio: Ederson (15/1), Marchetti, Cavanda (19/1)
Verona: Donati (20/1), Martinho (20/2), Jankovics (18/2), Maietta (24/0)

De mivel ez mégiscsak egy derbi lesz, nem árt az óvatosság, így az 1X2 megtippelése helyett a mindig jól bevált gólokkal próbálom megoperálni ezt a mai meccset. Megkukkantva a múltban lejátszott mérkőzéseiket, amiből persze az utolsó kettő a leginkább mérvadó, a 12 évvel ezelőtti statokat csak nem vehetem ide, bár ott is hasonló dolgok történtek mint az utóbbi kettőn, vagyis ha ez a két alakulat összetalálkozott, kötelességüknek érezték, hogy gólparádéval örvendeztessék meg a nagyérdeműt. Legutóbb bajnokin Veronában öt gól esett, 4-1-es elosztásban, előtte olasz kupameccsen pedig Rómában szintén ötször szedték ki a kapusok a labdát a kapuból, ám akkor a Lazio örvendezhetett a 3-2 után.

Ma sem lesznek restek a felek, ütik-verik egymást és hozzák a gólokat, vagyis az over és a btts lehet a nyerő.

Címkék: olasz foci, Verona, Lazio