Ligue 1: Sochaux - Nice

Ligue1_.jpgA francia elsőosztályú labdarúgó bajnokságban a 36. fordulónak esnek neki a csapatok, így három kanyarral a vége előtt már nem sok a megválaszolatlan kérdés, hiszen a PSG nagy valószínűséggel behúzza a bajnoki címet, a Monaco beevez a 2. helyre, a Lille lesz a bronzérmes, az Európa Ligára pedig a St. Etienne és a Lyon a jelentkező. Viszont a bennmaradásért vívott harcban még nem lefutott a dolog, ott még várhatóak helycserék, ennek nézek ma utána a Sochaux mai bajnoki meccsével kapcsolatosan.

Sochaux - Nice / Sochaux @ 1.85
Ligue 1., 2014-05-04 17:00
Eredmény: 2-0

sochaux.pngA Sochaux a 35 forduló alatt megszerzett 34 pontja jelen pillanatban bizony azt eredményezi, hogy a csapat meccseit Horti Gábor jövőre a Ligue 2.-ből közvetíti, ám mivel még nincs minden veszve, a mai Nice elleni mérkőzés létfontosságú lesz a kétszeres francia bajnok számára. Herve Renard együttesének most négy pont lemaradása van az Evian, Guingamp duóval szemben, ami a három kanyar alatt ledolgozható, az esély kicsi, de meg kell ragadni a lehetőséget. A mester ebben a mai hadjáratban sérülés miatt nem számíthat Butin és Roussillon játékára, Sinkala pedig az összegyűjtögetett sárgái miatt nem alkothat, helyére valószínű Guerbert lesz a megfelelő szűrő. Jó hír, hogy Carlao visszatért, így ő lesz Sunzu partnere a védelem közepén.

nice_.pngA Nice már mondhatni a biztosban csücsül, a 42 pont bőven elég a jövő évi Ligue 1. tagsághoz. A csapat egész évben pocsék munkát végzett, amikor elhagyták az Allianz Riviérát, náluk csak a mai házigazda Sochaux és az Ajaccio produkált rosszabb idegenbeli mutatót. Mivel nekik már nem oszt, nem szoroz ez a mai meccs, ezért nem gondolnám, hogy pont ma éledne fel bennük a győzelem iránti vágy. Egész évben két győzelmet arattak, igaz azt nagycsapatok ellen sikerült elérni, a Lillet és a Marseillet tudták kirabolni, emellett még négyszer ikszeltek a többi mind kuka. Gólt se sokat rúgtak, mindössze nyolc találat született idegenben, ami nagyjából azt jelenti, hogy minden második meccsükön szereznek egyet. Claude Puel, aki korábban csak francia nagycsapatok élén (Monaco, Lille, Lyon) végzett remek munkát, ma a második legjobb góllövőjére, Bosettire nem számíthat, egyes források Digard játékára sem adnak sok esélyt.

sochaux-nice.jpg

A Sochaux az utóbbi időben remek formát mutat, na persze ha az otthoni meccseit tekintjük, hiszen Montbéliardban február 1 óta nem talált legyőzőre. Az azóta lejátszott hét bajnokiból Bakambuék ötször győztesen hagyták el a Stade Auguste-Bonal zöld gyepét, csak a Marseille és a PSG tudott pont csenni. Igencsak meggyőző a produktum. Az Evian, akik négy ponttal előzik a Sochaux-t, ma a Reims vendégei lesznek, így ha minden klappol Prcicéknek, vagyis legyűrik a Nice-t, az Evian pedig kikap, akkor a hátralévő két kanyarra egy pont különbség marad, és nem mellékes infó, hogy az utolsó kanyarban Sochaux - Evian meccset rendeznek.

Szóval a motiváció nagy, az esélyt pedig meg kell ragadni!