Európa Liga elődöntő: Sevilla - Valencia

Sevilla-vs.-Valencia-XI.jpgAz Európa Liga egyik elődöntőjében két spanyol együttes a Sevilla és a Valencia méri össze az erejét, tehát már most tudjuk, hogy a torinói döntőben a portugál Benfica vagy az olasz Juventus mindenképpen spanyol ellenféllel kell hogy megmérkőzzön az Európa Liga trófeáért.

Sevilla - Valencia / Sevilla @ 1.73 
Európa Liga, 2014-04-24 21:05
Eredmény: 2-0

Sevillában két, a hazája bajnokságát nem túl fényesen kezdő, ám az idény második felére már magára találó együttes méri össze az erejét. A Sevilla a téli szünetet követően is tartja magát, ám a Valencia olykor képes bealudni.

eduardo-vargas-207x300.pngVargaséknak többnyire azzal van bajuk, ha el kell hagyni a Mestallát. A "Denevéreknek" a téli edzőváltás és játékosmozgás tett igazán jót, erőt adott a Barcelona legyőzése, amit a Camp Nouban értek el, de az erős február után jött egy kis leállás. Az Európa Ligában betyárosan meneteltek, ott nem volt gond a Basel elleni meccsig, ahol sima 3-0-val küldte őket haza a svájci alakulat. Na de aztán jött a  csoda, amiben talán csak a legvérmesebb valenciai drukkerek reménykedtek, a visszavágón egy nagyon összeszedett, koncentrált Valencia futott ki a Mestallában és Paco Alcácer vezérletével kiadtak magukból egy hármast a rendes játékidőben, hogy aztán a hosszabbításban pontot tegyenek a párharc végére. A bajnokságban már nem sok céljuk van, a kilenc pontos hátrány ledolgozása az utolsó négy kanyarban nem valószínű, így Pizzi mester minden bizonnyal próbál az Európa Ligában maradandót alkotni, ám ez a Sevilla ellen, elnézve Gameiroék mostani formáját, nem lesz egyszerű.

rakitic.pngA Sevilla, ahogy mai vetélytársa is, szintén jó kis hullámvasútra ült fel az idén, elég ha csak megemlítem, hogy a bajnokság első öt fordulóját követően győzelem nélkül álltak a La Ligában. Majd jött egy veretlen széria, amit két vereség után még hosszabb követett, de január 11 és február 16 között újra képtelen voltak nyerőt alkotni a bajnokikon. Onnantól kezdve azonban szárnyal a csapat, mindössze egy vereség csúszott csak be, és emellett az EL-ben is igen jól megy a szekér. Legutóbb Sevillában például a Porto kapott egy négyest egy ellenében, megjegyzendő, hogy itt a Sevilla emberhátrányban focizott. Baccáék általában nagy rössel vetik bele magukat a küzdelmekbe, nem nagyon érezni a meccseiken az agyontaktikázást, így bekalkulálható, hogy már az első félidőben gólnak örülhetünk.

A hazaiaktól Coke fog hiányozni, míg Pizzi mester Costa és Alves játékára nem számíthat, de még Mathieu szerepeltetése is kérdéses. A Valenciának jó a balosa, Fede és Daniel Parejo kergeti itt a bőrt, és tudván hogy Coke nincs (helyettese minden bizonnyal Figueiras lesz), itt volna illendő többször próbálkozniuk. Ám tudván hogy a Sevilla támadósora milyen bitang jó, Vitolo, Rakitic (érte már több európai topklub is verseng), Reyes és Bacca alkotta kvartett, nem gondolnám hogy az idegenbe nem szívesen járkáló "Denevérek" meglepnék Unai Emery mester tanítványait.