Bayern München - Wolfsburg

A triplázás reményében

dfb pokal.jpgA célegyenesbe fordulnak a csapatok a német kupában, kedden és szerdán egy-egy elődöntőt rendeznek. A mai napon a Bayern München az Allianzban mérkőzik a Wolfsburg csapatával, míg szerdán a Stuttgart a Freiburgot vendégeli meg. A bajorok idén a történelmi triplára hajtanak, és szeretnének a döntőbe kerülni, és megnyerni a kupát, feledtetve a tavalyi kupaezüstöt.

Bayern.png Bayern München - Wolfsburg wolfsburg.png
Német kupa elődöntő, 2013.04.16. 20:30
Tipp: Bayern München -2 (1.80)
Eredmény: 6-1

A Bayern München nem titkolt szándéka idén, hogy történelmi triplát hajtson végre, azaz a bajnokság, a honi kupa (DFB Pokal), valamint a Bajnokok Ligája trófea is bekerüljön a vitrinbe. Ebből egy már kipipálva, hiszen a salátástál már Münchenben landolt. A Bajnokok Ligájában mestermunka lenne a javából ha Philip Lahm május 25-én a magasba emelhetné a trófeát, hiszen már az elődöntőben egy igazi gigász vár Müllerékre a Barcelona személyében, míg a három közül a Német kupa elhódítása tűnik a legegyszerűbben teljesíthető feladatnak, hiszen "csak" a Wolfsburg és a Stuttgart/Freiburg együtteseket kell letakarítani a célig vezető útról.

Az első lépést ma kell megtenni a bajnokságban hektikusan teljesítő Farkasokkal szemben, őket kellene jobb belátásra bírni, hogy bármennyire is szar a szezonjuk, 13. helyről már nem lesz európai kupaszereplés, és nekik az alagút vége, az Európába vezető út a kupasikerrel abszolválhatóvá válna, nincs keresnivalójuk Münchenben.

Ha nem a triplázás lehetősége lebegne a Bayern előtt a mai meccsen, akkor akár még a Wolfsburgot is tenném, hiszen nekik élet-halál a meccs, megmenteni a szezont, de így eléggé evidens, hogy Robbenék ma nem kegyelmeznek. Még úgy is, hogy nincs Ribery, Badstuber és Kroos, de hát a müncheni pad olyan izmos, hogy ezen hiányzókat is bőven elviseli. Müllert még pénteken megrúgták, Boateng pedig valami gyomorrontás áldozata lett, de valószínűnek tartom hogy mindegyik labdarúgó ott lesz a Wolfsburg elleni keretben.

A bajnokságban mind a két alkalommal a bajorok nyertek, ősszel az Allianzban 3-0-ra, tavasszal pedig 2-0-ra értelemszerűen Wolfsburgban.

Na de mire is tippelek ma? A sima Bayern győzelem túrót sem fizet, a hendikep (min. két góllal nyernek Mandzukicsék) sem valami csábító, na de akkor mi legyen? Ami felkeltette az érdeklődésemet, hogy a Bayern a kupában idén még nem kapott gólt, pedig már a Dortmunddal is meccselt egyet, így ha a Wolfsburg is eredménytelen maradna, 1.72x-es pénzhez juthatunk. Bár ez nekem olyan mint az under, valahogy nem bírja a szervezetem. Azt hiszem maradok a az AH -2-nél, vagyis ha minimum hárommal nyer a Bayern akkor örülünk, ha csak kettővel, akkor játszottunk egy jót, mert a lé visszacsorog a zsebünkbe. Más eredményt nem tudok elképzelni, vagyis el tudok de arról inkább ne essen most szó.