Real Zaragoza - Barcelona

Bejegyzés alcíme...

la_liga.jpgA spanyol bajnokság 31. fordulójának utolsó előtti vasárnapi meccsét játssza Pintér Ádám csapata, Real Zaragoza a zaragozai Estadio de la Romaredában, mely vendégségbe a már bajnoknak tekinthető Barcelonát várja. Vajon kockáztat Villanova a Bajnokok Ligája elődöntőre készülve? Vagy esetleg 'felad' egy-két bajnokit a BL döntőbe jutásig? Az igazat megvallva nem csodálkoznék azon sem. 

zaragoza.png Real Zaragoza - Barcelona barcelona.png
La Liga, 2013.04.14. 19:00
Tipp: Real Zaragoza +0,5 (2.47)
Eredmény: 0-3

A Barcelona hivatalosan még nem bajnok, de szerintem nincs a földön olyan ember aki ne hinné el, hogy már az, és ezzel begyűjti a 22. bajnoki címét. Hétközben a PSG elleni hazai 1-1-gyel továbbléptek a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, ahol majd a német rekordbajnok Bayern München vár Messiékre. Apropó Messi, ő biztosan nem játszik ma a Zaragoza ellen, hiszen még mindig nincs teljesen rendben, nem hiába játszott csak a BL meccsen is mindössze 28 percet. Hogy teljesen rendbe jöjjön az argentin zseni a kilenc nap múlva sorra kerülő müncheni odavágóra, addig valószínű sok szerep nem jut neki a bajnokikon, hiszen ott már nincs rá akkora szükség. És akkor még megkérdőjelezhető, hogy vajon a többi barcás ász játszani fog-e, le kell-e teljesen amortizálni Xavit, sérülést kockáztatni mondjuk Iniestánál, vagy a többieknél (Jordi Alba), akik elengedhetetlen pillérei lesznek a BL meccseken. Villanova szerintem akár fel is áldozhat egy két bajnokit a BL siker érdekében, papíron esetleg majd később nyerik meg. Busquetsnek pedig sérv problémái vannak, még az is lehet hogy a Bayern ellen sem lép majd pályára. Puyol és Mascherano pedig maródi.

Hazai oldalon egy sebzett vad fogadja majd a katalánokat, az a csapat amely most a 18., az az kieső helyen posztol, és az ilyen vadak mind olaszban, mind spanyolhonban mint a megveszekedett fene tudnak küzdeni a létükért. Az ilyen meccseken pedig benne van a sok párharc, az ütközés, a csínyek, magyarán a sérülésveszélyek, ami leginkább Valdezékra lehet veszélyes. Vajon Villanova kockáztat? Vagy beküldi a tarcsit? Szerintem erre igen nagy az esély, de majd ez úgyis csak a meccs előtt derül ki, bár a tarcsi is ugyanúgy elcsípheti a Zaragozát.

A hazaiaknál egykori exbarcások is a pályán lesznek, vagyis a bizonyítási vágy igen nagy lesz bennük, valamint az Apono - Movilla - Romero trió igen sokat tehet azért, hogy kifogja a szelet a Barca vitorlájából. Előttük a tipikus portugál csatár, Postiga, aki majd minden harmadik meccsén eredményes, ma biztosan ő is rendesen odateszi majd magát. Hátul Sapuranu és Abraham elvileg nem játszik, eltiltásukat töltik, így van rá sansz hogy Pintér helyet kap a ma esti kezdőben.

Egyszóval a Zaragoza az életéért küzd, Villanova szerintem nem kockáztat, így egy harapós hazai csapat pontot csenhet Fabregaséktól.